Bu süreçte Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim güvenliğini sağlamak amacıyla sandık kurulu başkanları, memur üyeleri ve bina sorumlularına ödenecek ücretleri açıkladı.
Seçim güvenliğinden sorumlu olan YSK, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için detaylı hazırlıklarını sürdürüyor. Sandık kurulu başkanları, memur üyeleri ve bina sorumluları olmak üzere üç farklı görevli grubu için belirlenen ücretler şu şekilde:
- Sandık Kurulu Başkanı: 2,947 TL
- Memur Üye: 2,088 TL
- Bina Sorumlusu: 2,936 TL
31 Mayıs Pazar günü milyonlarca seçmenin oy kullanacağı seçim gününde görev alacak olan bu kişilere ödenecek ücretler, YSK tarafından açıklanan tarifeye göre belirlendi.
Seçim sürecinde güvenli ve düzenli bir atmosfer sağlamak adına alınan bu önlemler, seçim günü sorunsuz bir şekilde geçmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Gelişmeleri takip ederek kamuoyunu haberdar edeceğiz.





