Siyaset

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü: Derya Yanık'tan Basın Özgürlüğüne Vurgu

Derya Yanık, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü mesajında basın özgürlüğünün demokratik toplumlar için önemine vurgu yaparak gazetecilere teşekkür etti.

Abone Ol

Derya Yanık'tan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yanık, mesajında basın ve ifade özgürlüğünün demokratik ve özgür toplumların en önemli değerlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Basın ve İfade Özgürlüğünün Önemi

"Temel insan haklarından biri olan haber alma ve ifade özgürlüğü, demokratik ve özgür toplumların vazgeçilmez unsurlarındandır" diyen Yanık, basın meslek ilkelerine bağlı, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı ve tarafsız bir basının, doğru bilginin kamusal alanda yayılması açısından hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Dezenformasyonla Mücadelede Basının Rolü

Yanık, ayrıca basının toplumları tehdit eden dezenformasyonun önlenmesinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Bu bağlamda, tarafsız ve doğru bilgi aktarımının önemine dikkat çeken Yanık, basının toplumun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesindeki katkısının altını çizdi.

Gazetecilere Kutlama ve Teşekkür

Derya Yanık, "Milletimize doğru bilgiyi ulaştırmak için her koşulda büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor; sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.