Tıklama olmayan bir arama, kullanıcıların herhangi bir sonuca tıklamadan oturumlarını sonlandırdıkları yani arama ekranında tüm isteklerini aldığını belirtiyor.

Bu veriler, Semrush'a ait olan Datos'tan elde edilen tıklama verilerine dayanan SparkToro CEO'su ve kurucu ortağı Rand Fishkin tarafından yayınlanan yeni bir tıklama olmayan arama çalışmasından geliyor.

Google Arama Tıklama Olmayan Sonuçlar 2024

Neden Önemlidir: Tıklamalar, Google Arama sıralamalarını etkiler. Bu durum, Google antitröst davası sırasında doğrulandı ve Google Arama sızıntısı bulgularıyla da belirtilmiştir. Bununla birlikte, tüm kullanıcıların bir bağlantıya tıklayıp bir web sitesini ziyaret etmek istemediğini hatırlamak önemlidir. Ayrıca, teknik SEO danışmanı Pedro Dias'a göre, tıklama olmayan aramaların çoğu, başlangıçta sizin hedef kullanıcı/müşteriniz değildi.

Seo Arama

Çalışmadan Diğer Bulgular:

Google Mülklerine Tıklamalar: ABD'deki tüm tıklamaların neredeyse %30'u Google'a ait mülklere (örneğin, YouTube, Google Görseller, Google Haritalar) gidiyor.

Birkaç "Evet, ama" Düşüncesi:

  • İnsanlar Google'ın YouTube'una tıklarsa, bir işletme, marka veya içerik oluşturucu tarafından oluşturulan bir videoyu göreceklerdir. Yerel niyetli aramalarda, bir kişi bir restorana veya başka bir işletmeye yönlendirme istiyorsa, aynı bilgiyi almak için web sitesini ziyaret etmemiş olması önemli midir?
  • Evet, Google insanları kendi ekosisteminde tutuyor, ancak sadece Klasik Arama için optimize ediyorsanız bu endişe verici olmamalıdır. Özellikle arama yapanların istediklerini alıyorsa.
  • Google, yeni dikeylere genişlediğinde ve esasen "ele geçirdiğinde" endişe verici hale gelir ve web siteleri organik arama trafiğinin kırıntıları için savaşmak zorunda kalır.

Derinlemesine İnceleyin: Google Dışında SEO'ların Optimize Etmesi Gereken 7 Platform

Web Sitelerine Trafik: Her 1.000 Google aramasında, ABD'de 360 tıklama açık ağa, AB'de ise bu sayı 374'e gidiyor.

Günlük olarak kaç Google aramasının yapıldığını tam olarak bilmiyor olsak da, birçok site bu sayının 8,5 milyar olduğunu tahmin ediyor. Bu, ABD'de açık ağa günde 3 milyardan fazla tıklama anlamına gelir. Bu, başka hiçbir arama motorunun veya yanıt motorunun tek bir günde aldığı tıklamalardan 3 milyar daha fazla.

Yapay Zeka Özetleri: Mayıs ayıyla karşılaştırıldığında masaüstü aramaları "biraz" artarken, mobil aramalar "önemli ölçüde" düştü. Biraz bağlam:

Cahit Arf’ın Adını Taşıyan Süper Bilgisayar Türkiye’de Tanıtıldı Cahit Arf’ın Adını Taşıyan Süper Bilgisayar Türkiye’de Tanıtıldı
  • Google, Mayıs ayında AI Özetlerini başlattı ve ardından AI Özetlerinin tehlikeli ve yanlış yanıtlar verdiği birçok kötü örnek geldi. Bu, Google'ın AI Özetlerinin kalitesini artırma sözü vermesiyle birlikte büyük bir geri çekilmeye neden oldu.
  • Google, insanların AI Özetlerini (önceden Arama Üretici Deneyimi) sevdiğini ve AI özetlerinin arama kullanımını artırdığını söyledi - iddialarını destekleyecek veri sunmasa da.

Derinlemesine İnceleyin: Google AI Özetleri, tıklamalar ve trafik etkisi: Gizemi çözmek

Veriler Hakkında: Veriler, Eylül 2022 ile Mayıs 2024 arasında Datos'un ABD ve AB paneli tarafından toplandı ve "çeşitli ve istatistiksel olarak anlamlı bir kullanıcı örneğini" temsil ediyor. Raporda belirtilen birçok diğer sınırlama ve çekince vardır.

Bu veriler kusurlu olsa da (tüm veriler bir dereceye kadar kusurludur), Google'ın bir arama motorundan ziyade bir yanıt motoruna dönüşmesiyle birlikte arama yapanların değişen davranışlarını anlamanıza yardımcı olabilir.

Rapor: 2024 Tıklama Olmayan Arama Çalışması: Her 1.000 AB Google Aramasında, yalnızca 374 tıklama Açık Ağa gidiyor. ABD'de ise bu sayı 360.

Editör: Ersin ŞİMŞEK