Operasyonda yasadışı bahis, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve bilişim suçlarına yönelik önemli gelişmeler kaydedildi.

Yeni Akit'ten Türk Ordusuna sert ifadeler: Hainsiniz! Yeni Akit'ten Türk Ordusuna sert ifadeler: Hainsiniz!

Operasyon, Giresun, Sivas, Mardin, Osmaniye, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Kırşehir, Batman, İzmir, Samsun, Diyarbakır, Çorum, Konya, Adıyaman, Nevşehir, Kocaeli ve Trabzon illerinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi. Emniyet güçleri, bu illerdeki çeşitli adreslere yapılan baskınlarda 17 kişiyi tutuklarken, 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 96 şüpheliyle ilgili işlemlerin ise devam ettiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada, sanal devriyelerin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirterek, "Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, siber suçlarla mücadeledeki kararlılığın, ülke genelinde sürdürüleceğini vurguladı.

Operasyonlar sırasında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplam değeri 36 milyon Türk Lirası olan 3 ev ve 3 araca satılamaz/devredilemez şerhi konuldu. Ayrıca, çok sayıda dijital materyalin de ele geçirildiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarına ve başarılı bir şekilde gerçekleştiren polis ekiplerine teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin” diyerek polisleri tebrik etti.

Siber suçlarla mücadele alanındaki bu tür operasyonların, toplumsal güvenliği artırma ve suçluların yakalanması açısından büyük önem taşıdığı ifade ediliyor. Yetkililer, benzer operasyonların gelecekte de devam edeceğini belirtiyor.

Muhabir: Öznur Atayeter