YKS Tercih Süreci Başladı: ÖSYM'nin Tercih Ekranı ve 2024 Kılavuzu Yayında

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi bugün itibarıyla başladı. ÖSYM, 2024 YKS tercihleri için gerekli bilgileri ve başvuru tarihlerini açıkladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için tercih süreci başladı. ÖSYM, 2024-YKS tercih kılavuzunu yayımladı ve adayların tercihlerini nasıl yapacaklarını duyurdu. Bu yıl üniversitelerde toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyor. Adayların tercihlerini, kılavuzda belirtilen kurallara göre yapmaları gerekiyor.

Antalyalı iş insanları yatırım alanları hakkında bilgilendirildi Antalyalı iş insanları yatırım alanları hakkında bilgilendirildi

Tercih Süreci ve Tarihler

2024 YKS tercihleri 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. Tercihler, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapılabilecek. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak, posta veya elden teslim edilen tercih listeleri geçersiz sayılacak.

Tercih Yapma Kılavuzu

Adaylar, toplamda 24 tercihte bulunabilecek. Tercihlerin, puan ve ilgi alanına göre yapılması tavsiye ediliyor. Öncelikli olarak istenen programlar listeye dahil edilmeli, ancak tercih edilmeyecek programlara yer verilmemelidir. Tercihlerin sıralaması, adayların istek ve önceliklerine göre düzenlenmelidir.

2024 YKS tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek, tercihlerinizi bu yönergeler doğrultusunda yapmanız önem taşıyor. Bu kılavuz, tercih sürecinde size rehberlik edecek.

Editör: Rabia İlkay Yıldız