Asayiş

Usta Oyuncunun Yakın Arkadaşı Cüneyt Dalgakıran 80 Bin TL Dolandırıldı

Türk sinema ve televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Ahmet Mümtaz Taylan, dolandırıcıların hedefi oldu.

Abone Ol

Son dönemde Kızılcık Şerbeti dizisindeki Abdullah karakteriyle izleyicilerin karşısına çıkan Taylan’ın, geçen kasım ayında WhatsApp hesabı dolandırıcılar tarafından ele geçirildi.

Dolandırıcılar, ünlü oyuncunun yakın arkadaşı ve yayınevi kurucusu Cüneyt Dalgakıran ile iletişime geçerek, acil ödeme bahanesiyle iki ayrı seferde toplam 80 bin TL talep etti. Şüpheli İbrahim D.'nin hesabına parayı gönderen Dalgakıran, durumdan şüphelenince Taylan’ı aradı. Görüşme sonrası dolandırıldığını anlayan Dalgakıran, vakit kaybetmeden savcılığa giderek şikayetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, dolandırıcılık olayıyla ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. İbrahim D. hakkında "Bilişim Sistemleri Banka ve Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheli şahıs, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Ahmet Mümtaz Taylan, olayın ardından sessizliğini korurken, yakın çevresi ve hayranları ünlü oyuncuya destek mesajları yağdırdı. Taylan, daha önce Leyla ile Mecnun dizisindeki İskender rolüyle de hafızalara kazınmıştı.