MAGAZİN

Tiyatro ve Televizyon Dünyasının Sevilen İsimlerinden Vural Çelik Hayatını Kaybetti

Sanat dünyasının tanınan yüzlerinden, özellikle Avrupa Yakası dizisindeki Kubilay Peynircioğlu karakteriyle hafızalara kazınan Vural Çelik'in ani ölümü, tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Abone Ol

51 yaşında yaşamını yitiren Çelik'in kesin ölüm nedeni henüz netleşmedi, ancak uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in sosyal medya hesabından paylaştığı vefat haberi, Çelik’in yakın çevresi ve sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Vural Çelik Kimdir?

1973 yılında Ankara’da dünyaya gelen Vural Çelik, aslen Ordulu bir aileden gelmektedir. Sahne sanatlarına olan ilgisi genç yaşlarda başlayan Çelik, yeteneği ve mizah kabiliyeti sayesinde kısa sürede adını duyurmayı başardı. 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu ile oyunculuk kariyerine adım attı ve daha sonra Yasemin Yalçın Tiyatrosu’na katıldı. Burada Selahattin Taşdöğen’in yardımıyla tiyatro dünyasında kendine sağlam bir yer edinen Çelik, sonrasında Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan gibi isimlerle çalışarak, BKM ekibinde yer aldı.

Çelik, 2000’li yıllarda Türk televizyon izleyicisinin beğeniyle takip ettiği dizilerde rol aldı. Özellikle, Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı Kubilay karakteriyle adını geniş kitlelere duyurdu. Komedi tarzındaki güçlü performansıyla büyük beğeni toplayan oyuncu, daha sonra Seksenler dizisinde Niyazi karakterine hayat verdi.

Kariyerinde İz Bırakan Yapımlar

Vural Çelik, sinema ve televizyon dünyasında pek çok başarılı projede yer aldı. Başrollerini Cem Yılmaz’ın üstlendiği G.O.R.A. filminde muhasebeci karakteriyle sinemada da dikkat çekti. Ayrıca, Her Şey Çok Güzel Olacak ve Organize İşler gibi filmlerde de önemli roller üstlendi.

Ani Ölümü Üzüntü Yarattı

Vural Çelik, 17 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’daki evinde ölü bulundu. Bu üzücü haberin ardından sanat dünyasından pek çok isim taziye mesajları paylaşarak üzüntülerini dile getirdi. Çelik, 2014 yılında kalp krizi geçirmiş ve sağlık durumu bir süredir yakından takip ediliyordu.

Çelik, geride unutulmaz performanslar ve sanat dünyasına büyük katkılar bırakırken, hayranları ve sanat camiası için boşluğu doldurulamayacak bir sanatçı olarak hatırlanacak.

Vural Çelik’in Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Filmler:

  • Her Şey Çok Güzel Olacak (1998) - Harun
  • G.O.R.A. (2003) - Muhasebeci
  • Organize İşler (2005) - Kumarhane Müdürü
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2007) - Erdem

Diziler:

  • Bir Demet Tiyatro (1995) - Gazeteci Çocuk
  • Avrupa Yakası (2004-2008) - Kubilay Peynircioğlu
  • Seksenler (2012-2014) - Niyazi

Sanat dünyasının sevilen isimlerinden Vural Çelik, izleyicilerinin gönlünde daima sevgiyle hatırlanacak.