Gündem

TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına Galip Ensarioğlu Seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanlığına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine atanan Murat Kurum'dan boşalan koltuğa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu seçildi.

Abone Ol

ANKARA (SABIR) - TBMM Çevre Komisyonu, Murat Kurum'un Bakanlık görevine atanmasının ardından başkanlık için yeni bir seçim yaptı.

Seçim Süreci ve Sonuçlar:

Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın'ın başkanlık ettiği toplantıda, Başkanlık Divanına gelen adaylık önergesi okundu. Adaylık önergesinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu'nun komisyon başkanı olarak seçilmesi teklif edildi. Gizli oy usulü ile yapılan oylama sonucunda Ensarioğlu, 20 oy alarak başkanlık görevine getirildi.

Ensarioğlu'nun Açıklamaları:

Yeni seçilen Komisyon Başkanı Galip Ensarioğlu, göreve başlamasının ardından yaptığı açıklamada, Çevre Komisyonu'nun geçmişte olduğu gibi gelecekte de fikir birliğiyle kararlar alan bir organ olacağını belirtti. Ensarioğlu, "Komisyonumuzun çalışmalarında, tüm arkadaşlarımızın fikir, düşünce ve eleştirileri yönetim biçimimizde esas olacaktır. Birlikte daha yaşanabilir bir ülke ve temiz bir çevre için tüm güçlerimizi birleştireceğiz. Parti ayrımı gözetmeksizin sivil toplum kuruluşlarıyla ve burada bulunan tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Ensarioğlu, Murat Kurum'un Bakanlık görevine atanmasının ardından, yürütülen projelerin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve komisyonun etkili bir şekilde temsil edileceğini vurguladı. Ayrıca, mevcut dönemin son toplantısı olabileceğini belirterek, yeni dönemde başarılı çalışmalar yapma temennisinde bulundu.

Bu gelişmeyle birlikte, TBMM Çevre Komisyonu'nun yeni başkanı olarak Galip Ensarioğlu'nun çevre politikaları ve komisyonun geleceği üzerine nasıl bir yön çizeceği merakla bekleniyor.