Genel

Starbucks, Son 20 Günde 12 Milyar Doların Üzerinde Değer Kaybetti

Abone Ol

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, 16 Kasım'dan bu yana hisse değerlerinde yüzde 10'dan fazla düşüş yaşayarak 12 milyar doların üzerinde bir kayıp yaşadı. Şirketin değer kaybının arkasında, ABD'deki çalışan grevleri ve sosyal medya platformlarındaki tartışmalı paylaşımların yanı sıra Çin pazarındaki beklenen toparlanmanın gerçekleşmemesi etkili oldu.

Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan'ın Çin'deki toparlanmanın beklentilerin altında olduğuna dair açıklaması, analistler tarafından Çin menşeli rakip Luckin Coffee'nin etkisiyle rekabetin arttığını gösteriyor. Öte yandan, ABD'deki "Kırmızı Kupa Günü" protestoları ve işçi sendikasının "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımının ardından şirket, sosyal medya çağrıları ve boykotlarla karşı karşıya kaldı.

Starbucks'ın hisselerindeki 12 günlük düşüş serisi, şirketin 1992'deki halka arzından bu yana en uzun süreli kayıp dönemini temsil ediyor. Şirketin piyasa değeri, 20 günde 110 milyar doların altına gerileyerek dikkat çeken bir gerileme yaşadı.