Eğitim

Sözleşmeli Öğretmenlerin Eş Durumu Tayin Sonuçları

Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin sonuçları için geri sayım başladı.

Abone Ol

Her ikisi de sözleşmeli öğretmen olan eğitimciler, 30 Eylül 2024 itibariyle 3 yıllık çalışma sürelerini tamamlamış ve farklı illerde görev yapıyorlarsa, eş durumu tayin hakkı kazanarak aile birlikteliğini sağlayabilecekler.

Tayin Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu tayin başvuru sonuçlarını 22 Ağustos Perşembe (yarın) açıklayacak. Sonuçların ardından tayin hak eden öğretmenler, yeni görev yerlerine atanacak ve aileleriyle birlikte olma imkanına kavuşacaklar.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğretmenler, aile bütünlüklerini sağlayarak yeni eğitim öğretim yılına huzurlu bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

3 Yıllık Çalışma Süresi Şartı

Kanunda yer alan hükme göre, her iki eşin de sözleşmeli öğretmen olarak 30 Eylül 2024 itibarıyla 3 yıllık hizmet süresini tamamlamış olması gerekiyor. Bu şartı karşılayan öğretmenler, farklı illerde çalışıyorlarsa eş durumu tayini ile aynı ilde görev yapma hakkı kazanabiliyorlar.

Bu gelişme, ailelerin bir araya gelmesi açısından büyük önem taşırken, tayin sonuçlarının 22 Ağustos’ta açıklanması ile birlikte öğretmenlerin yeni görev yerleri kesinleşmiş olacak.