Ekonomi

Sosyal Yardımlarda Artış: Bakan Göktaş Temmuz Ayı İtibarıyla Yeni Ödemeleri Açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayılarındaki artışa paralel olarak sosyal yardım ödemelerinin de artırılacağını duyurdu.

Abone Ol

Bakan Göktaş, evde bakım yardımının 9 bin 77 TL, yaşlı aylığının ise 5 bin 7 TL olacağını açıkladı.

Sosyal Yardımlarda Yeni Dönem

Temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artış, sosyal yardımlara da yansıyacak. Bakan Göktaş, evde bakım yardımının 7 bin 608 TL'den 9 bin 77 TL'ye yükseltildiğini belirtti. Yaşlı aylığında ise yüzde 70 ve üzerinde engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı 4 bin 196 TL'den 5 bin 7 TL'ye çıkarılacak.

Evlilik Kredisi Kapsamı Genişliyor

Ankara-Konya hızlı tren seyahati sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, Aile Gençlik Fonu hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan fonun kapsamı, doğum oranı düşük olan Bartın, Karabük, Zonguldak ve Kütahya'yı da içerecek şekilde genişletilecek.

Bakan Göktaş, başvuru sayısının 11 bin 11'e ulaştığını ve şu ana kadar 2 bin 385 çiftin bu krediden faydalandığını ifade etti.

Doğum Oranlarındaki Düşüşe Dikkat

Türkiye'de doğum oranlarındaki düşüşe dikkat çeken Bakan Göktaş, bu durumun nedenlerine yönelik kapsamlı bir saha çalışması başlatacaklarını açıkladı. Göktaş, "Sosyal Güvenlik Çalışma Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımızdan oluşan bir odak grubu oluşturuyoruz," dedi.

Bu saha çalışması ile doğum oranlarının düşüş nedenleri araştırılacak ve çözüm önerileri geliştirilecek. Bakan Göktaş, sosyal yardımlar ve aile politikaları konusundaki çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Yeni sosyal yardım düzenlemeleri ve evlilik kredisi kapsamının genişletilmesi, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Hükümetin, sosyal yardım politikalarındaki bu adımlarla, dar ve orta gelirli ailelerin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediği belirtildi.