Genel

Şehidin Var Zonguldak

Şehidin Var Zonguldak: Uzman Çavuş Ömer Eroğlu Tunceli'deki Askeri Araç Kazasında Şehit Oldu

Abone Ol

Tunceli'nin Ovacık ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Karaoğlan mevkisinde İl Jandarma Komutanlığı'na ait zırhlı askeri araç, kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kaza sonucunda 3 asker ve 1 personel olmak üzere toplam 4 şehit verdik. Şehitlerden biri de Zonguldak Ereğli ilçesi Ormanlı beldesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu oldu. Olayda 1 asker de yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde meydana geldi. Olay yerine ihbarla birlikte sağlık, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralı asker, Sikorsky tipi askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer şehitler ve yaralılar Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Ağır yaralanan Zonguldaklı Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kazada şehit düşen diğer isimler arasında Osmaniye'nin Kadirli nüfusuna kayıtlı Mehmet Akkanat da bulunuyor. Kazada, sağanak yağışın etkili olduğu ve bunun kazaya neden olmuş olabileceği düşünülüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şehidimizin acı haberi, Zonguldak Ereğli'deki ailesine ulaştırıldı. Türkiye, bu acı kayıplarla yasa boğulurken, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerimize ise acil şifalar diliyoruz.