Ekonomi

Samsun'da Vatandaşlar, Yüksek Et Fiyatlarından Kaçışta Hamsiye Yöneldi

Samsun'da yılbaşı öncesinde kırmızı et ve tavuk fiyatlarının yükselmesi, vatandaşları alternatif arayışlara yönlendirdi. Saathane Meydanı'nda bulunan çarşı-pazar, hareketlenmeye başladı. Vatandaşlar, kırmızı et ve tavuk yerine daha ekonomik bir seçenek olan hamsiye yoğun ilgi gösteriyor.

Abone Ol

Saathane Meydanı'nda gıda ihtiyacını karşılamak için alışverişe çıkan vatandaşlar, kırmızı et ve tavuk fiyatlarının pahalılığına tepki göstererek yerli hamsiye yöneldi. Kilosu 50 TL'den satılan hamsi, adeta bir yarışa dönüştü. Balık satıcısı Onurcan Köse, konuyla ilgili olarak, "Dün kilosu 70 TL'den hamsi yetiştiremedik. Bugün de 50 TL'ye sattığımız hamsi kapış kapış gidiyor. Vatandaşlar hamsi alabilmek için neredeyse birbirini eziyor." dedi.

Köse, ayrıca Saathane Meydanı'ndaki çarşı esnafının bu yoğunluğun olumlu etkisini gördüğünü belirtirken, vatandaşların et ihtiyacını balıktan karşılamayı tercih ettiğini ifade etti. Mezgit, istavrit ve hamsinin 50 TL olduğunu söyleyen Köse, diğer balıkların da uygun fiyatlarıyla dikkat çektiğini belirtti.

Balık fiyatlarının yüksek olduğunu düşünen az sayıdaki vatandaşın yanı sıra çoğunluk, balık fiyatlarının diğer et ürünlerine göre daha uygun olduğunu vurgulayarak balıkçı önlerinde yoğun bir kalabalık oluşturdu.