Genel

Şam'da Patlama Sesleri: İsrail, Mezze'yi Hedef Aldı

İsrail'in Lübnan'a kara operasyonu başlatmasının ardından Şam'da patlama sesleri duyuldu. İsrail'in, Şam'ın Mezze bölgesindeki askeri noktalara hava saldırısı düzenlediği iddia ediliyor.

Abone Ol

Suriye'den gelen son dakika haberlerine göre, İsrail'in başkent Şam'a yönelik hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, saldırının hedefinde Şam'ın Mezze bölgesindeki askeri noktalar yer aldı. Patlama seslerinin Şam genelinde duyulduğu belirtilirken, ilk belirlemelere göre en az 3 sivil hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

İsrail, Mezze'yi Hedef Aldı

Suriye ordusu, saldırıya karşılık hava savunma sistemlerini devreye soktuğunu ileri sürdü. Ancak İsrail yetkilileri tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Beşşar Esed rejimine yakın sosyal medya hesapları, saldırının özellikle Şam’ın güneyindeki bazı askeri noktaları hedef aldığını iddia etti.

Hedefte Kimler Var?

Şam ve çevresinde, Suriye ordusunun yanı sıra İran destekli terörist gruplar ve Lübnan Hizbullah'ı unsurlarının da bulunduğu biliniyor. İsrail, 2011 yılında Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana, zaman zaman İran destekli grupları ve Suriye ordusuna ait askeri noktaları hedef alıyor.

Suriye Hava Savunma Sistemleri Devrede

Suriye rejimi, hava savunma sistemlerinin saldırıya yanıt verdiğini belirtse de, saldırıların detayları ve karşı tarafın verdiği hasar henüz tam olarak netleşmedi.