Eğitim

Sağlıklı Eğitim ve Güvenli Okullar Talebi Büyüyor

Eğitim-İş Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel, okullarda temizlik ve güvenlik personeli eksikliğini eleştirdi.

Abone Ol

Eğitim-İş Sendikası Osmaniye İl Başkanı Adem Yücel, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihmalkar politikalarını ve okullardaki ciddi temizlik ve güvenlik sorunlarını vurguladı. Yücel, 19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığı bu dönemde, okullarda personel eksikliklerinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirterek, eğitimde tasarruf yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Adem Yücel, "Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!" diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özellikle okullarda hijyenin sağlanması için temizlik ve güvenlik personelinin kalıcı kadrolarla istihdam edilmesi gerektiğini savunan Yücel, pandemiden sonra hijyenin öneminin daha da arttığını belirtti.

Ayrıca, 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğin iş gücü sömürüsünü teşvik ettiğini belirten Yücel, "Bu yönetmelik, kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürüye zemin hazırlıyor. Bu şekilde okulların temizliği ve güvenliği sağlanamaz." dedi.

Son olarak, Adem Yücel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, "Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!" ifadeleriyle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.