Osmaniye

Osmaniye’de İlk Ders Zili Çaldı: 2024-2025 Eğitim Yılı Başladı

Osmaniye’de 2024-2025 Eğitim Yılı, Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen törenle ve ilk ders ziliyle coşkuyla başladı.

Abone Ol

Osmaniye’de 2024-2025 Eğitim Yılı Coşkuyla Açıldı

 Osmaniye’de 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan İlköğretim Haftası kutlama programıyla start aldı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından, Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliklerle yılın ilk dersi başlatıldı.

Törene Yoğun Katılım

Tören, Atatürk Ortaokulu'nda gerçekleştirildi ve Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkan Vekili Sait Başkurt, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve Ak Parti İl Başkanı M.Sadi Binboğa gibi önemli isimlerin katılımıyla yapıldı. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler de törene katıldılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Albak’ın Açılış Konuşması

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, açılış konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek şu ifadelerde bulundu: “Sözlerime başlamadan önce dün Tunceli Ovacık'ta hayatını kaybeden dört kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubumuza ve bir gün önce aramızdan ayrılan çok kıymetli Okul Müdürümüz Mehmet Panavur Beyefendiye Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum.”

Albak, toplumların gelişmişlik düzeyinin eğitim seviyeleriyle doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayarak, “Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri; gelişimlerini, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Bizler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerimizi düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk sahibi, milli kültürümüze bağlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda yeni eğitim öğretim yılında hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız,” dedi.

Yeni Eğitim Döneminde Hedefler ve Beklentiler

Albak, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “2024-2025 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim yöneticilerimize, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum.”

Tören ve Etkinlikler

Tören, çeşitli etkinliklerle devam etti. 6-E sınıfı öğrencisi Kerem Parlak’ın “Bir Çiçektir Öğrenciler” isimli şiirini okuması, 8. sınıf öğrencilerinin 5. sınıf öğrencilerine “okulumuza hoş geldiniz” çiçeği sunmaları gibi çeşitli etkinlikler yer aldı. Öğrencilerin Bayrağımızı Vali Yılmaz’a takdim etmesinin ardından, Vali Dr. Erdinç Yılmaz okulun ilk ders zilini çaldı.

Vali Yılmaz, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve ders kitaplarını dağıttı. Öğrencilere ve öğretmenlere yeni öğretim yılında başarılar dileyen Vali Yılmaz, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek temenni etti.

Osmaniye Eğitimde Yükselişini Sürdürüyor

Vali Yılmaz, Osmaniye’deki eğitim seviyesinin yükseldiğini belirterek, “Osmaniye’mizde 525 okulda 6 bin 545 derslikte 150 bin öğrencimiz ve 10 bin öğretmenimizle eğitim öğretimimiz bugün başlamış oldu. Eğitimde gösterdiğimiz başarıyı ve gayreti bu sene de sürdüreceğiz,” dedi. Ayrıca, Osmaniye’nin üniversite giriş sınavlarında Türkiye’de 16. sıraya yükseldiğini belirterek, “Hedefimiz ilk üç. Orayı da yakaladığımızda hep birincilik olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim öğretim yılı, Osmaniye’de büyük bir heyecan ve umutla başlamış oldu.