Gündem

Osmaniye Kıyıdan Olta Balıkçıları Derneği (OSKOBDER) Turnuvalara Damga Vuruyor

Osmaniye Kıyıdan Olta Balıkçıları Derneği (OSKOBDER), uluslararası balıkçılık turnuvalarında kazandığı kupalarla dikkat çekmeye devam ediyor.

Abone Ol

Osmaniye’de kısa bir süre önce kurulan Kıyıdan Olta Balıkçıları Derneği (OSKOBDER), düzenlenen turnuvalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Mustafa Türkmen’in başkanlığındaki dernek, katıldığı üç farklı yarışmadan toplamda beş kupa kazanarak balıkçılık camiasında büyük bir çıkış yakaladı.

Son olarak Azerbaycan’da düzenlenen ve dört ülkenin 100 yarışmacısının yer aldığı uluslararası balıkçılık turnuvasında İlyas Yıldır, sektör birinciliği, genel klasman ikinciliği ve uluslararası ikincilik derecelerini alarak üç kupa ile ülkeye döndü. Dernek, bu başarılarla yetinmeyip Kocaeli’de düzenlenen yarışmada Mahmut Atalay’ın en büyük balık ödülünü kazanmasıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

Geçtiğimiz hafta Mersin’de düzenlenen ve üç ülkenin 240 yarışmacısının katıldığı uluslararası turnuvada Habil Öksüz ve Zekeriya Tatlı yüksek puanlar alarak birincilik kupasını kazanarak OSKOBDER’in başarılarını taçlandırdı.

Başkan Türkmen: "Osmaniye’yi Gururla Temsil Ediyoruz"

Başkan Mustafa Türkmen, elde ettikleri başarıların ardından yaptığı açıklamada, “Kıyıdan olta balıkçıları olarak Osmaniye’mizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için disiplinimizle, turnuvalardaki birlik beraberliğimizle ve etkinlikler sonrası sahil temizliğimizle örnek teşkil ediyoruz” dedi. Türkmen, ayrıca gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve balıkçılığı bir hobi haline getirerek örnek olmak istediklerini vurguladı.

Türkmen, 22 Şubat'ta Osmaniye’de düzenlenecek ve beş ülkenin katılacağı uluslararası balıkçılık yarışmasına tüm halkı davet etti. Başarılı sporcuları tebrik eden Türkmen, dernek olarak daha birçok başarıya imza atacaklarına inandıklarını belirtti.