AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, sosyal medya hesabında dikkat çekici bir görsel paylaşarak sert ifadelerde bulundu.

Derya Yanık, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Yanık, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail Dışişleri Bakanı, hâmilerinden aldığı cesaretle Cumhurbaşkanımıza dil uzatmış! Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin de savaş suçlusu ilan ettiği soykırımcı katiller ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye, Sn Cumhurbaşkanımızın liderliğinde zalimin karşısında mazlumun, batılın karşısında Hakkın yanında olmaya devam edecektir."

NaziYanık'ın paylaşımında yer alan görsel, Time dergisinin kapak resmi olarak tasarlanmış. Görselin üst kısmında "TIME" dergisinin klasik logosu yer alırken, ana odak noktasında Nazi üniforması giymiş bir adamın portresi bulunuyor. Bu adamın yüzü, İsrail'in eski başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yüzü ile değiştirilmiş ve Adolf Hitler'e benzetilmiş. Adamın yüzünde Hitler'in ikonik bıyığı dikkat çekiyor.

Görselin başlığında "ADOLF NETANYAHU" yazılmış ve "Adolf" kelimesindeki "o" harfi yerine Yahudi yıldızı (Davud'un Yıldızı) simgesi kullanılmış. Altta ise İspanyolca "SIONISMO NAZI" ifadesi yer alıyor ki bu da "Siyonist Nazi" anlamına geliyor.

Bakan Göktaş, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatını Ziyaret Etti Bakan Göktaş, AK Parti Osmaniye İl Teşkilatını Ziyaret Etti

Görsel, Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzeterek onu Nazizm ile ilişkilendiren güçlü bir siyasi mesaj içeriyor. 

Muhabir: Rabia İlkay Yıldız