Ekonomi

Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Detaylarıyla Açıklandı

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber memur ve emeklilerin maaş zammı belirlendi. Bu kapsamda memur ve memur emeklilerinin alacakları enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49,25 olarak açıklandı. SSK ve Bağkur emeklileri ise yüzde 37,57 oranında maaş artışına hak kazandı.

Abone Ol


Aralık ayı enflasyon rakamlarının duyurulmasıyla birlikte memur ve emeklilerin maaş zammı belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, memur ve memur emeklileri yüzde 49,25'lik bir artışla ocak zammına hak kazandı. SSK ve Bağkur emeklilerinin ise maaşlarına yüzde 37,57 oranında zam yapıldı.

2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine göre, bu yılın ilk yarısında yüzde 15 oranında artış ve enflasyon farkları dikkate alınarak maaşlarda iyileştirme yapılacak.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, yaptığı değerlendirmede, en düşük devlet memuru maaşının aile yardımı ile birlikte 32 bin 835 lira seviyelerine çıkacağını belirtti. Zengin, memur maaşlarındaki yüzde 49,25'lik artışın yüzde 15'lik kısmının ocak zammı, geriye kalan yüzde 29,78'inin ise enflasyon farkından kaynaklandığını açıkladı.

Bu durumun, memur maaşlarını düzenli olarak alan memurlar için 15 Ocak'ta maaşlarda görüleceğini ifade eden Zengin, ayrıca 1-14 Ocak dönemine ait farkın da bir hafta içinde memurlara yatırılacağını belirtti.

SSK ve Bağkur emeklileri için ise hükümetin bu kapsamda yapacağı düzenlemelerin önemli olduğunu vurgulayan Zengin, eğer bir düzenleme yapılmazsa SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışlarının yüzde 37,57 olacağını belirtti.

Memur emeklilerinin de memur maaşlarındaki artışlardan etkilendiğini ifade eden Zengin, en düşük memur emeklisi maaşının 14 bin 800 lira seviyelerine ulaşabileceğini söyledi.

Zengin, işçi emeklileri ve Bağkur emeklilerinin artışlarının da belirli tarihlerde hesaplarına yatırılacağını belirterek, detayların ilerleyen günlerde açıklanacağını ifade etti.