Kenan Işık Hayatını Kaybetti

Türk tiyatro ve televizyon dünyasının unutulmaz ismi Kenan Işık, 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan Işık, evinde devam eden tedavisine rağmen yaşam mücadelesini kaybetti.

Uzun Bir Sanat Kariyeri

1947 yılında Malatya'da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Sanat kariyerine 1972 yılında Devlet Tiyatroları'nda başladı ve burada önemli roller üstlendi. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinde de bulunan Işık, tiyatro oyunları yazdı ve yönetti. Aynı zamanda Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Akşam gazetelerinde çalıştı.

Televizyon Ekranlarının Efsane İsmi

Kenan Işık, geniş kitleler tarafından Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile başrollerini paylaştığı "Dadı" dizisiyle tanındı. Kısa bir süre Star Haber'i sunan Işık, asıl ününü "Kim 500 Bin İster" ve ardından "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmalarının sunuculuğuyla kazandı. Samimi ve bilgi dolu sunumuyla izleyicilerin sevgisini kazandı.

Talihsiz Kaza ve Komaya Girişi

21 Mart 2014 tarihinde spor salonundaki saunada fenalaşarak düşen Işık, beyin kanaması geçirdi. O günden bu yana bitkisel hayatta olan Işık, 10 yıl boyunca komada kaldı. Evinde devam eden tedavi sürecinde bugün hayatını kaybetti.

ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, yolsuzluk iddialarını yalanladı ANFAŞ Başkanı Ali Bıdı, yolsuzluk iddialarını yalanladı

Hatıralarda Yaşayacak

Kenan Işık, televizyon ve tiyatro dünyasında bıraktığı derin izlerle daima hatırlanacak. Sanat dünyası, değerli bir ismini kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.66A74A1B2A36A3Daf145Abad

Editör: Rabia İlkay Yıldız