Genel

Kapadokya’da Sıcak Hava Turistleri Etkiledi

Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar, Kapadokya'yı ziyaret eden turistler için zorlu anlar yaşatıyor. Haziran ayında uzun yıllar ortalaması 25 derece olan sıcaklık, Meteoroloji verilerine göre öğle saatlerinde 33 dereceye ulaştı. Bu durum, turistlerin güneşten korunma yollarına başvurmasına neden oldu.

Abone Ol

Yağmurlu ve serin geçen bahar aylarının ardından Türkiye genelinde etkisini artıran sıcak havalar, Kapadokya’da da son yılların en sıcak günlerinin yaşanmasına neden oldu. Peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla ünlü bölgede, turistler şemsiye ve şapka kullanarak güneşten korunmaya çalışırken, dondurma satış stantlarında yoğunluk oluştu.

Turistler Sıcaktan Şikayetçi

İstanbul'dan ailesi ile gelen Şerife Kavuğubüyük, "Çok sıcak, çocuklarla biraz zor oldu ama yine de her şey çok güzel. Son günlerde İstanbul da sıcaktı, alıştık bu duruma. Çocukları dondurma ile serinletiyoruz," dedi. Meksikalı turist Miguel Osorio ise, "Kapadokya'ya ilk kez geldim, bu denli sıcak hava ile karşılaşmayı düşünmemiştim ama günün keyfini çıkarmaya çalışıyorum," şeklinde konuştu.

İşletmelerin Satışları Arttı

Göreme Açık Hava Müzesi girişindeki hediyelik eşya satan Mücahid Hakkı Solak, "Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar nedeniyle şapka, şemsiye, su, gözlük ve soğuk içeceklere talep arttı," dedi. Nevşehir Turist Rehberleri Odası Başkanı Özay Onur da, "Kapadokya'da yoğun yağışlı dönemin ardından sıcaklar yükseldi. Özellikle Uzakdoğulu turistler şemsiye ile korunmaya çalışıyor. Dondurmacıların işlerinin arttığını görüyoruz," ifadelerini kullandı.