Aydın

İsrail’in Şehit Ettiği Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın’da Toprağa Verildi

İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Eygi, bugün Aydın Didim’de toprağa verildi. Cenaze töreni saat 13.12'de yapıldı.

Abone Ol

İsrail Askerleri Tarafından Katledilen Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi Memleketinde Defnedildi

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da düzenlenen bir protesto sırasında öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı, bugün memleketi Aydın'ın Didim ilçesinde defnedildi. 26 yaşındaki Eygi'nin cenazesi, Tel Aviv'den Bakü'ye, ardından İstanbul'a getirildikten sonra İzmir'de bir tören düzenlendi ve son olarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cenaze Töreni Didim’de Yapıldı

Eygi'nin naaşı, İstanbul’daki törenin ardından İzmir'e gönderilerek burada ikinci bir tören gerçekleştirildi. Cenaze, akşam saatlerinde Aydın'ın Didim ilçesine teslim edildi. Bugün saat 13.12'de Didim Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından Eygi, burada defnedildi.

Otopsi Raporu Açıklandı

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi incelemeleri sonucunda, Eygi’nin kulak alt kısmından ateşli silahtan çıkan kurşunla kafa yaralanması yaşadığı belirlendi. Ölüm sebebi olarak "kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti" ifade edildi.

Batı Şeria'da yaşanan bu trajik olay, uluslararası alanda büyük yankı uyandırırken, Eygi'nin ölümü adalet arayışını da beraberinde getiriyor.