Yaralı sayısının ise 92 bin 401'e yükseldiği bildirildi.

Son 24 saat içinde, Gazze'de toplam 40 Filistinli yaşamını yitirirken, 107 kişi yaralandı. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları 314 gündür devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana toplamda 40 bin 5 kişinin hayatını kaybettiği ve 92 bin 401 kişinin yaralandığı belirtildi.

Batı Şeria'daki Durum

Batı Şeria'da ise 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 632'ye ulaştığı ifade edildi. Hayatını kaybedenler arasında 142 çocuk, 9 kadın ve 7 yaşlı bulunuyor.

İkiz Bebeklerini ve Eşini Kaybeden Baba

Gazze'de yaşanan trajediler arasında, 4 gün önce dünyaya gelen ikiz bebeklerini ve eşini kaybeden Filistinli Muhammed Ebu el-Kumsan'ın sosyal medyada yayımlanan görüntüleri geniş yankı uyandırdı. Ebu el-Kumsan, saldırı sonrası büyük bir üzüntü ve sinir krizi geçirirken, bu acı tablo uluslararası alanda tepkilere neden oldu.

Birçok yetkili, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumdan daha fazla harekete geçmesini talep etti. Bu trajik olaylar, bölgede yaşanan insani krizin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Starlink Uyduları Zimbabve'de Hizmet Vermeye Başladı, Peki Neden Türkiye'de Değil? Starlink Uyduları Zimbabve'de Hizmet Vermeye Başladı, Peki Neden Türkiye'de Değil?
Editör: Mehmet Çardak