Dünya

Derya Yanık Cenevre'de BM Yetkilisi ile Bir Araya Geldi

Derya Yanık, Cenevre'de BM yetkilisiyle İslamofobi ve Filistin'deki insan hakları ihlallerini görüştü, küresel mücadeleye vurgu yaptı.

Abone Ol

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Cenevre'de BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı Nada Al-Nashif ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, dünyada yükselen İslamofobi ve Filistin'de yaşanan ağır insan hakları ihlalleri detaylı şekilde ele alındı.

Derya Yanık, ABD ve Avrupa'da son dönemde artan İslam ve Müslüman karşıtlığının tüm dünyayı tehdit eden bir boyuta ulaştığını ifade etti. Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerine uluslararası toplumun verdiği yetersiz tepkinin temelinde İslamofobi'nin bulunduğunu belirten Yanık, bu meselenin küresel bir sorun haline geldiğini vurguladı.

Yanık, İsrail’in Filistin’deki katliamları başta olmak üzere, Müslüman azınlıkların maruz kaldığı ırkçılık ve ayrımcılık gibi ağır insan hakları ihlallerinin, İslamofobinin bir tezahürü olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda, yasal önlemlerden eğitime, medyanın bu konudaki sorumluluğuna kadar birçok alanda uluslararası boyutta yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu.

Derya Yanık, İslamofobi ile mücadele konusunda BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ile iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bu konuda somut adımlar atılmasının gerekliliğini dile getirdi.