Politika

CHP'den Olağanüstü Kurultay Kararı: 6-9 Eylül'de Ankara'da Toplanacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısından önemli bir karar çıktı.

Abone Ol

Toplantıda, CHP'nin tüzük değişikliği ve yeni seçim beyannamesi üzerinde çalışmalar yapmak üzere olağanüstü kurultay yapılması kararlaştırıldı. Olağanüstü kurultay 6-9 Eylül tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek.

CHP Parti Meclisi toplantısı, genel merkezde yapıldı ve tüm üyelerin oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, tüzük kurultayı gündemiyle toplanan kurultay için hazırlıklara başlandı. Bu süreçte, partinin seçim beyannamesi ve yeni programı da ele alınacak.

Kurultayın sembolik açılışı, CHP'nin kuruluşunu simgeleyen Sivas Kongresi'nin yıldönümünde, 4 Eylül'de Sivas'ta yapılacak. CHP Parti Meclisi, Sivas Kongresi'nin 105. yıldönümünde toplanacak ve bu toplantıya Meclis Grubu ile İl Başkanları da katılacak. Resmi kurultay ise 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar devam edecek.

Bu olağanüstü kurultay, CHP'nin gelecekteki stratejik yönelimi ve politikalarının şekillendirilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.