KÜLTÜR SANAT

Çankaya Belediyesi'nden Yaşar Kemal Anısına Etkinlik

Çankaya'da düzenlenen sergide, Yaşar Kemal'in karikatürleri ve fotoğrafları sergilendi. Etkinlik 20 Ekim'e kadar devam edecek.

Abone Ol

Çankaya Belediyesi, ünlü Türk yazar Yaşar Kemal’in anısını yaşatmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. 13 Ekim 2024 tarihinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi, Yaşar Kemal Vakfı ve Karikatürcüler Derneği’nin katkılarıyla hayata geçirildi. Etkinlikte, Yaşar Kemal’in yaşamı ve eserleri üzerine bir belgesel gösteriminin yanı sıra, "Yaşar Kemal Efsanesi" adlı film de izleyicilerle buluşturuldu.

Sergide, ünlü yazarın portre karikatürleri ve çeşitli fotoğrafları sergilendi. Açılışta konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Yaşar Kemal’in edebiyat dünyasındaki önemine vurgu yaparak, onun eserlerinin Türk kültürü ve toplumu üzerindeki etkisini anlattı. Ayrıca, Güner, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban’a plaket ve çiçek takdim etti. Baban da etkinliğe katılarak, yazarın anısının yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sergi, 20 Ekim 2024 tarihine kadar, her gün 09:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sanatseverler, sergide Yaşar Kemal’in yaşamı boyunca verdiği mücadeleleri ve insanlığa dair derin düşüncelerini yansıtan eserlerini görebilecek.