Osmaniye

Boş Cezaevi Kadın Kooperatifine Hayat Verdi: Ahşap Üretim Atölyesi Güçleniyor

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, verdiği bilgide, kullanılmayan cezaevinin belediye işbirliğiyle kadın kooperatifi için üretim merkezine dönüştürüldüğünü açıkladı.

Abone Ol

Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, kullanılmayan cezaevini belediye işbirliğinde kadın kooperatifi için üretim merkezi haline dönüştürdüklerini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle faaliyetlere ara verilen atölyede üretimin tekrar başladığını belirten Kayabaşı, kadınların ahşaptan masa, sehpa ve oyuncaklar ürettiğini vurguladı.

Kayabaşı, kadınların el emeği ürünlerini internet üzerinden satışa sunduklarını, güzel satış rakamlarına ulaştıklarını ve şu anda ahşap atölyesinde 7 kadının çalıştığını belirtti. İnternet üzerinden yapılan satışların kadın kooperatiflerine destek olduğunu ve kargo ile komisyon ücreti alınmadığını ifade eden Kayabaşı, günlük kargo sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Atölyede çalışan 23 yaşındaki Sümeyra Şen, kooperatif bünyesinde bir yıldır güzel ürünler ürettiklerini söyledi. Bir çocuk annesi Mehtap Aydın ise diğer kadın kooperatiflerinin genellikle el işi ve gıda üzerine çalıştığını belirterek, kendilerinin farklı alanlarda istihdam edildiklerini aktardı.

Aydın, atölyede çalışmanın zor ama zevkli olduğunu vurgulayarak, ürettikleri oyuncakları depremden etkilenen okullara gönderdiklerini ve elde edilen gelirin kooperatif bünyesinde çalışan kadınlara yönlendirildiğini ifade etti.