Siyaset

Belediyeden Gazeteci Çalışanına Mobing

CHP’li Atakum Belediyesi, gazeteci Zerrin Somuncu’yu temizlik görevlisi olarak sürgün etti. Somuncu, bu hukuksuz kararı mahkemeye taşıdı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediyesi, 2019’dan beri belediyenin basın bürosunda çalışan gazeteci Zerrin Somuncu’yu temizlik görevlisi olarak sürgün etti. Gazeteci Sait Özden'in haberine göre, bu sürgün kararı belediye başkanının talimatıyla alındı ve Somuncu’ya hiçbir gerekçe gösterilmedi.

Gazeteci Zerrin Somuncu, yaşadığı sürgün ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2019 yılından bu yana “Gazeteci” unvanıyla görevimi yürüttüğüm Samsun Atakum Belediyesi’nde, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında “Başkan talimatı” denilerek hiçbir gerekçe gösterilmeden “Temizlik görevlisi” olarak resmen sürüldüm. Bu hukuksuz karar karşısında, iş akdimi resmi yollarla feshederek son beş yıldır büyük bir emekle sürdürdüğüm görevimi bırakmak zorunda kaldım. Avukatım Ayşe Mine Durmaz’ın arabuluculuk görüşmeleri maalesef olumsuz sonuçlandı. Atakum Belediyesi kıdem ve manevi tazminatları içerir talebimizi kabul etmedi. Elimizde konuyu mahkemeye taşımaktan başka bir yol kalmadığından, bu hukuksuzluğun adalet önünde yargılanarak nihayetinde cezasız kalmayacağını bilerek davamızı açtık.

Mayıs ayından bu yana sürdürdüğüm hak mücadeleme verdiğiniz destek çok değerli. Şimdi, önümüzdeki yargı sürecinde üyesi olduğum meslek kuruluşları Samsun Gazeteciler Cemiyeti ile Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere emek, demokrasi ve meslek örgütlerine haklı davamın arkasında durma çağrısı yapıyorum. Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine olan inancımla, bu yolda yanımda olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.”

Bu olay, Atakum Belediyesi'nin çalışanlarına yönelik tutumu hakkında tartışmalara yol açtı ve geniş çapta eleştirildi.