Eğitim

2024 KPSS Alan Bilgisi Sonuçları ve Soru-Cevaplar Hakkında Detaylar

21 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturum, istatistik, muhasebe ve işletme alanlarında soruların çözülmesiyle tamamlandı.

Abone Ol

Sınavın ardından adaylar, sonuçların açıklanma tarihini ve soru-cevap anahtarlarının ne zaman yayımlanacağını merakla bekliyor. İşte KPSS ile ilgili önemli bilgiler:

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu, saat 12.55 itibarıyla sona erdi. Adayların en çok merak ettiği konulardan biri, sonuçların ne zaman açıklanacağı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre, KPSS sonuçları 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Bu tarihte, sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanacak ve adaylar, doğru-yanlış cevap sayıları ile KPSS puanlarına erişebilecekler.

Soru ve Cevap Anahtarları Yayınlandı mı?

Sınavın tamamlanmasının ardından KPSS soru ve cevap anahtarlarının yayınlanıp yayınlanmadığı da adaylar tarafından sıkça sorgulanıyor. ÖSYM, KPSS Alan Bilgisi 3. oturumuna ait soru ve cevap kitapçıklarını sınav sonrası resmi internet sitesinde yayınlayacaktır. Adaylar, bu kitapçıklara ÖSYM’nin resmi web sitesinden ulaşabilecekler.

Sınavın Genel Bilgileri

2024 KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu, 21 Temmuz saat 10.15'te başladı. Sınav binalarına saat 10:00'dan sonra giriş yapılmasına izin verilmedi. 171 bin 655 adayın başvurduğu sınav, 12.55’te sona erdi.

Adaylar, sınav sonuçlarının açıklanması ve soru-cevap anahtarlarının yayınlanması sürecini dikkatle takip etmeye devam ediyor. Sonuçların açıklanmasının ardından, başarı durumu hakkında daha net bilgiler elde edilebilecek. Bu süre zarfında, KPSS ile ilgili gelişmeleri ve resmi açıklamaları takip etmek önem arz ediyor.