Asayiş

Van'da Kayıp Rojin Kabaiş'in Ölümü: Baba Nizamettin Kabaiş'tan Çarpıcı Açıklamalar

Van'da 18 gün boyunca kayıp arandıktan sonra cansız bedenine ulaşılan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, kızının cinayete kurban gittiğini iddia etti.

Abone Ol

Acılı baba, olayla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Benim tahminim serseriler orada görmüşler, çocuğuma zarar vermişler. İnşallah bunu yapanları en yakın zamanda bulup en ağır ceza neyse onlara versinler. Hatta idam etsinler onları" dedi.

Rojin Kabaiş'in Cenaze Töreni

Rojin Kabaiş, memleketi Diyarbakır’da defnedilirken, cenaze töreni sırasında acılı babanın duyduğu derin üzüntü dikkat çekti. 18 gün boyunca kayıp olarak aranan Rojin’in cansız bedeni, Van’da bulundu. Ön otopsi raporu, cesette darp ve cebir izine rastlanmadığını ortaya koydu. Rojin’in cesedinde kesici veya ateşli silah yarası bulunmazken, uzun süre suda kalmaya bağlı deformasyonlar yaşandığı belirtildi.

Olayın Seyri ve Aile İddiaları

Nizamettin Kabaiş, Rojin’in kaybolduğu gün kendisine gelen telefonun, saat 12’ye çeyrek kala olduğunu ifade ederek, "Benim haberim nasıl olsun çocuğumun gelip gelmediğinden. Kenarda tel örgü yoktu, kamera yoktu, ışık yoktu" dedi. Rojin'in gece yarısı yurtta kalmadığını ve çakıl taşı toplamak için gideceğini söylediğini aktaran baba, kızının yalnız başına gitmeyecek kadar dikkatli olduğunu belirtti.

Baba Kabaiş, "24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Oraya gitselerdi orada boğulma tehlikesi yoktu. Bir vahşet vardır. Birileri mutlaka yapmış" ifadeleriyle, Rojin'in yalnızca merakından dolayı orada bulunamayacağını vurguladı.

Babadan Devlete Çağrı

Acılı baba, devlete seslenerek, "Bu vahşeti yapanları en yakın zamanda ortaya çıkarsınlar. Cezaları da idam olsun. Bir daha da Rojinler gitmesin. Acılara son verelim. Çocuklardan, kadınlardan ne istiyorlar?" şeklinde duygusal bir çağrıda bulundu.

Ön Otopsi Sonuçları

Ön otopsi raporunda, Rojin'in cesedinde herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmadığı, boyun, diz ve kol bölümlerinde renk değişikliklerinin olduğu belirtiliyor. Rojin’in cansız bedeninden alınan numunelerin, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

Rojin Kabaiş'in ölümü, ailesi ve toplumda derin bir üzüntü ve infial yaratırken, baba Nizamettin Kabaiş'in açıklamaları, olayın araştırılmasına yönelik bir baskı unsuru oluşturuyor. Baba, bu trajik olayın aydınlatılması için gerekenin yapılmasını talep ederken, kayıpların bir daha yaşanmaması adına sert tedbirlerin alınmasını istiyor. Rojin’in ailesi ve yakınları, yaşanan bu acının bir daha kimse tarafından yaşanmaması için adalet arayışında kararlı.