Genel

Türkiye'nin Güneyinde Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve kar uyarısı yaparak Türkiye'nin güney, güneydoğu ve doğu bölgelerinde etkili olacağını bildirdi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin güney, güneydoğu ve doğu bölgelerinde beklenen kuvvetli yağış ve kar uyarısıyla ilgili detaylar şu şekilde:

Akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda yağışlar etkili olacak.

Gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimlerde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji, vatandaşları ani sel, su baskını, don, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.