Ekonomi

Ticaret Bakanlığı'ndan Önemli Karar: İşletmeler Fiyat Listelerini Giriş Kapısı ve Masalara Asmak Zorunda

Ticaret Bakanlığı, fiyat etiketlerine yönelik önemli bir düzenleme yaparak yeni bir yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımladı.

Abone Ol

"Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında alınan karara göre, 1 Ocak 2024'ten itibaren lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek içecek hizmeti veren iş yerleri, fiyat listelerini iş yerinin giriş kapısına ve masalara asmakla yükümlü olacak.

Yeni düzenlemeye göre, işletmelerin sunduğu hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine uygun olarak belirlenen fiyat listeleri, müşterilere şeffaf bir şekilde sunulacak. Bu adımın, tüketicilerin fiyatlar konusunda daha bilinçli tercihler yapmalarını sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.

Detaylar Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni düzenlemeye uymaları bekleniyor. İşletmelerin, fiyat listelerini giriş kapıları ve masa üstlerine asması, tüketicilere fiyatlar konusunda daha şeffaf bir deneyim sunacak.