Eğitim

Sivas'taki İlk Mesleki Ortaokul Kapılarını Öğrencilere Açtı

Sivas'ta açılan mesleki ortaokul, 160 başvuru arasından sınavla seçilen 30 öğrenciyle eğitim hayatına başladı ve mesleki eğitimi erken yaşlara taşıyor.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından mesleki eğitimin erken yaşlarda başlamasını sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Sivas'ta açılan mesleki ortaokul, kapılarını ilk öğrencileri için açtı. Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında eğitim verecek olan okul, Türkiye genelinde ilk kez Bursa, Konya ve Burdur ile birlikte dört pilot ilden biri olarak seçildi.

Mesleki ortaokula başvuran 160 öğrenci arasından yapılan sınavla seçilen 30 öğrenci, yeni eğitim yılında meslek hayatına hazırlık yapacak. Bu okullarda öğrenciler, ortaokul çağından itibaren meslekleri tanıma fırsatı bularak, teknoloji ve beceri geliştirme odaklı bir eğitim alacaklar. Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, bu uygulamanın mesleki farkındalık kazandırmayı amaçladığını vurgularken, önümüzdeki dönemde mesleki ortaokul sayısının artırılacağını ve projenin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını belirtti.

Proje, çocukların mesleki eğitime erken yaşta başlamalarını sağlayarak gelecekte daha bilinçli kariyer seçimleri yapmalarına olanak tanımayı amaçlıyor. Yeteneklerini keşfetme imkanı bulan öğrenciler, bu okullarda teorik bilgilerin yanı sıra pratiğe dayalı eğitimler de alacaklar. Sivas’ta başlayan bu eğitim sürecinin diğer illere örnek olması bekleniyor.