Genel

Sivas-Erzincan Karayolunda Otobüs Kazası: 24 Yolcu Yaralandı

Sivas’ın İmranlı ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 24 yolcu yaralandı. Kaza, Sivas-Erzincan karayolu üzerindeki Kemrelü mevkisinde yaşandı.

Abone Ol

Kaza, 03 Eylül 2024 Salı gecesi saat 22.00 sıralarında Ankara’dan Van'a gitmekte olan Yeşil Erciş Seyahat firmasına ait 02 KD 571 plakalı yolcu otobüsünün, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrilmesiyle gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, kazada otobüste bulunan 24 yolcu yaralandı.

Yaralı yolcular, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Sivas’taki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sürücünün Hayat Kurtaran Müdahalesi

Otobüsün sürücüsü Cafer Kılıç, kaza sonrası yaptığı açıklamada, yolcuların hayatını kurtarmak için aracı şarampole atmak zorunda kaldığını ifade etti. Kılıç, “Yol çalışması nedeniyle yol tek şeride düşmüştü. Keskin virajda karşımdan bir otobüs geliyordu ve sollamaya çıkmıştı. Kafa kafaya çarpışmamak için aracı şarampole sürdüm. Yolcuların ve kendi canımızı kurtarmak için bu kararı vermek zorunda kaldım. Şükürler olsun ki can kaybı olmadı,” dedi.