Genel

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Beşinci Celse: Mahmut Tanal Salondan Çıkarıldı, Tanık İfadeleri Alınıyor

Sinan Ateş Cinayeti Davasında Beşinci Celse Başladı: Mahkeme Sincan Ceza İnfaz Kurumları'nda Devam Ediyor

Abone Ol

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci celsesi, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda başladı.

  Sanıklar ve Müştekiler Duruşmada Hazır BulunduDuruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Ayrıca, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmayı takip etmek üzere salonda hazır bulundu. Pazartesi günü başlayan celsede sanık savunmaları ve taraf avukatlarının beyanları tamamlandı.

Mahmut Tanal Salondan ÇıkarıldıDünkü duruşmada müştekiler arasında Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, kardeşleri Selma Kazanç ve Sevda Ateş Yörükoğlu ile olay sırasında yaralanan Selman Bozkurt'un ifadeleri alındı. Mahkeme başkanı, Mahmut Tanal'ın "mahkeme başkanına sataştığı" gerekçesiyle dün salondan çıkarıldığını hatırlattı ve bu celsede de salonda olduğu görüldüğünde salondan çıkarılmasını istedi.

Mahmut Tanal bu isteğin ardından salondan ayrıldı.Tanık İfadeleri Alınmaya Devam EdiyorBeşinci celse, tanık ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor. Davanın gidişatı ve alınan ifadeler, Sinan Ateş cinayeti davasının seyrini belirleyecek kritik öneme sahip. Duruşma salonunda yaşanan gelişmeler ve alınan ifadeler, davanın ilerleyen süreçlerinde önemli bir rol oynayacak.