Gündem

Sahibinden Erişim Sorunu ve 40 Milyon TL Rekabet Cezası: Girişim Gündeminde Sarsıcı Gelişmeler

Sahibinden'in yaşadığı erişim sorunu ve 40 milyon TL'lik rekabet cezasıyla sarsılan gündemi detaylarıyla keşfedin! Platformun açıklamaları ve Rekabet Kurumu kararıyla ilgili merak edilenler burada.

Abone Ol

Türkiye'nin önde gelen internet girişimlerinden Sahibinden, alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşanan teknik sorun nedeniyle platformlarına erişim sağlanamadığını duyurdu. İlgili firmanın sorunu çözme çalışmaları devam ediyor ve konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacak. Bu açıklama, daha önce gündeme gelen 40.150.533 TL'lik rekabet cezasının gölgesinde geldi.

Rekabet Kurumu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturmanın sonucunu açıkladı. Sahibinden'in kurumsal üyelerinin veri taşımalarını engelleyerek rekabeti kısıtladığı, sözleşmelerindeki rekabet etmeme yükümlülüğü ile münhasırlık uyguladığı tespit edildi. Bu durumun 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlali olarak değerlendirilmesi sonucunda Sahibinden'e 40 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Sahibinden'in bu gelişmeleriyle birlikte gündemi oldukça hareketli bir döneme girmiş durumda. Detaylı bilgiler ve yasal açıklamalar için [LOG'un resmi sitesine](http://www.log.com.tr/yasal-uyari-ve-kullanim-sartlari) başvurabilirsiniz.