Gündem

Rusya'dan AB'ye İlginç Teşekkür: "Yaptırımlar Ekonomimize Büyüme Getirdi"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, AB'nin uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisine olumlu etkisi olduğunu belirterek teşekkür etti.

Abone Ol

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve Birleşik Rusya partisinin lideri Dmitriy Medvedev, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını ifade ederek teşekkür etti. Medvedev, sosyal medya platformundaki paylaşımında AB'nin 12. yaptırım paketini değerlendirdi ve ilginç bir açıklama yaptı.

Medvedev'in açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde:

  • "Rusya'ya yönelik 12. yaptırım paketi yürürlüğe girdi. Bu arada Avrupa ekonomisi giderek resesyona giriyor."

  • "Alman ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 0.2 ve üçüncü çeyrekte yüzde 0.3 küçüldü. Fransa ekonomisine dikkat çekerek AB ekonomilerinin bu 'karamsar geriliminin' 2024 ortalarına kadar devam edeceğini vurguladı."

  • "Buna karşılık, Rus ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 5.5 ve ikinci çeyrekte de yüzde 7.8 büyüdü. Şimdi ülkemize karşı yeni yaptırım paketi üzerinde düşünmek için tam zamanı. AB, büyümeden dolayı teşekkürler."

Medvedev'in bu açıklamaları, AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların beklenenden farklı bir etki yaratarak Rus ekonomisinin büyümesine katkı sağlamış olabileceği ve bu durumun Rus politikacılar tarafından olumlu bir şekilde değerlendirildiği şeklinde yorumlandı.