Spor

PFDK'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 504 Bin TL Para Cezası: Göztepe'ye 2 Maç Saha Kapama Cezası Verildi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), 22 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, son haftalarda yaşanan futbol olaylarına dair önemli kararlar aldı.

Abone Ol

Kurul, Göztepe ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a 504 bin TL para cezası verdi. Koç’un, maç sırasında akredite edilmediği alanlarda bulunması gerekçe gösterildi.

Aynı maçta, Fenerbahçe Başkanı'na saldırıda bulunan Göztepe görevlisi Fatih Özkan’a 90 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Ayrıca, Göztepe kulübü taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 maç saha kapama cezası aldı. Göztepe'ye ayrıca çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle ihtar cezası verildi, ilgili bloklardaki seyircilerin elektronik biletleri bloke edildi.

PFDK, Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynanan müsabakada kırmızı kart gören Güray Vural’a 3 maç men cezası verdi. Kurul ayrıca, Tümosan Konyaspor, Bellona Kayserispor ve Net Global Sivasspor’a da çeşitli para cezaları ile ihtar cezaları uyguladı. Kararlara göre, Tümosan Konyaspor ve Galatasaray, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle para cezalarına çarptırıldı.

Alınan bu cezalar, Türk futbolunda disiplinin sağlanması amacıyla önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Özellikle yüksek meblağlı para cezaları ve saha kapama yaptırımları, kulüpleri ve yöneticileri daha dikkatli olmaya sevk edecek gibi görünüyor.