Asayiş

Osmaniye'de Hırsızlık ve Dolandırıcılık Operasyonu

Osmaniye'de çalınan araç ve motosiklet operasyonla bulundu; Muhammed K. adli kontrolle serbest, Hasan T. tutuklandı. Emniyet çalışmaları sürüyor.

Loading...

Abone Ol

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği operasyonda önemli bir başarıya imza attı.

8 Ağustos 2024 sabahı saat 05:30 civarında, 01xx791 plakalı aracın çalındığına dair gelen ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan 217 saatlik kamera kaydı incelemesi sonucunda, çalıntı aracın öncesinde çevresinde araştırma yapıldığı ve araç çalındığı sırada iki kişinin çevre kontrolü yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin aracı çalarak yakalanmamak için ara sokaklardan kaçtıkları ve aracı bir çekici üzerine yükleterek Gaziantep iline götürüp bir depoya sakladıkları belirlendi.

Olayın ardından, şüphelilerin Gaziantep'ten Osmaniye'ye dönüşleri sırasında 27 xxx 328 plakalı motosikleti de çaldıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri, anlık takip sonucu şüphelileri kıskıvrak yakalamayı başardı.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Muhammed K.'ya adli kontrol kararı verilirken, Hasan T. 10 Ağustos 2024 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi adına çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Bu tür olayların önüne geçilmesi için vatandaşlardan da destek beklediklerini ifade eden yetkililer, şüpheli durumları hemen polise bildirmeleri konusunda halkı uyardı.