Eğitim

Osmaniye'de 2024-2025 Eğitim Yılı Coşkuyla Başladı

Osmaniye'de 2024-2025 Eğitim Yılı, Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Vali, milletvekilleri ve eğitimciler katıldı.

Abone Ol

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Osmaniye’nin köklü eğitim kurumlarından Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Yeni eğitim yılı açılışına Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkan Vekili Sait Başkurt, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başlayan Tören

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için gönderdiği mesajın okunmasının ardından, Atatürk Ortaokulu Müdürü Şule İltemiş açılış konuşmasını yaptı. İltemiş, “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Atatürk Ortaokulu, adını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten almanın gururunu taşıyor. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın, Atatürk Ortaokulu ailesine, Osmaniye’mize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Eğitimde Yeni Hedefler ve Duygusal Anlar

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, konuşmasında “Dün Tunceli Ovacık’ta hayatını kaybeden dört kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubumuza ve aramızdan ayrılan Okul Müdürümüz Mehmet Panavur’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Albak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde öğrencilerimizi düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise duygusal bir konuşma yaptı. Yılmaz, “Dün Tunceli’nin Ovacık İlçesinde trafik kazasında şehit olan dört kahramanımıza Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin başı sağ olsun. Ayrıca yeni kaybettiğimiz Okul Müdürümüz Mehmet Panavur’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Vali Yılmaz, öğrencilere hitap ederken, “Türkiye Yüzyılını, omuzlarında daha ileriye taşıyacak siz değerli öğrencilerimiz, yaşadığımız olumsuzlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitimde Başarı ve Gelecek Vizyonu

Vali Yılmaz, konuşmasında eğitimdeki başarıyı ve hedefleri vurguladı. “Osmaniye’miz, eğitimde yıldızı parlayan bir il oldu. Üniversite giriş sınavlarında Türkiye’de 16. sıraya yükseldik, okul puanlarını çıktığımızda 5. sıraya geldik. Bu başarı, büyük bir katkı ve özveriyle elde edildi. Hedefimiz ilk üçe yükselmek” dedi. Vali Yılmaz, öğrencilere ve öğretmenlere yeni öğretim yılında başarılar dileyerek, tüm Osmaniye’nin bu başarıyı daha da ileriye taşıyacağına inandığını belirtti.

Öğrencilerle Duygusal Anlar ve Açılış Zili

Tören, 6-E sınıfı öğrencisi Kerem Parlak’ın Bestami Yazgan’ın “Bir Çiçektir Öğrenciler” isimli şiirini okumasıyla devam etti. 8. sınıf öğrencileri, 5. sınıf öğrencilerine “hoş geldiniz” çiçeği sundu. Öğrenciler, Bayrağımızı Vali Yılmaz’a takdim ettikten sonra, Vali Yılmaz okulun ilk ders zilini çaldı. Sınıfları ziyaret eden Vali Yılmaz ve protokol üyeleri, öğrencilere ders kitaplarını dağıttı ve başarılar diledi.

Vali Yılmaz, sınıf ziyaretlerinin ardından, “Atatürk Ortaokulu çok eski bir binaydı ve yeniden yapıldı. Artık sağlam ve güvenli bir okuldayız. Osmaniye’de 525 okulda 6.545 derslikte 150.000 öğrenci ve 10.000 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerine başladık. Eğitimdeki başarıyı bu yıl da sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

Yeni eğitim yılı, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı ve başarılı olmasını dileyen Vali Yılmaz, Osmaniye’nin eğitim alanındaki başarılarının devamını temenni etti.