Osmaniye

Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın’dan Yangın Açıklaması: “Esnaflarımız Zor Durumda”

Osmaniye’de meydana gelen yangında, tarihi Mehmet Eminler Konağı’nın altında bulunan üç işyerinin zarar görmesi, esnafları derinden etkiledi.

Abone Ol

 Osmaniye Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Yalçın, yangının ardından yaptığı açıklamada, esnafların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Gece saat 02.00 sularında başlayan yangın sonucunda, “Başaran İletişim”, “Metin Çatal Erkek Kuaförü” ve “İrem Elektronik” adlı işyerleri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Başkan Yalçın, “Pandemi ve asrın felaketi olan depremlerle zaten zor durumda olan esnafımız, bu talihsiz yangınla birlikte bitmiştir” dedi.

Yalçın, yangından zarar gören esnafların yeniden ayağa kaldırılması için devlet büyüklerinden destek istedi. “Devlet büyüklerimizden, esnaflarımızın zararlarının ivedi şekilde karşılanarak yeniden ayağa kaldırılmasını istiyoruz” diyen Yalçın, ayrıca iş kaybı nedeniyle nakdi yardım yapılmasını talep etti.

Başkan Yalçın, “Bu süreçte zarar ve ziyan dışında, yeni işyerlerine geçip düzenlerini kurana kadar, iş kaybından dolayı nakdi yardım yapılmasını talep ediyoruz. Zarar gören esnaflarımıza geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Yangının ardından Osmaniye Valisi Erdinc Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve milletvekillerinin samimiyetine ve duyarlılığına güvendiklerini vurgulayan Yalçın, “Allah’ım devletimize zeval vermesin” diyerek sözlerini tamamladı.

Osmaniye’de yaşanan bu yangın, esnaf camiasında büyük bir üzüntü yaratırken, yetkililerin acil destek sağlaması bekleniyor. Yangının çıkış nedeni ve olaya ilişkin incelemeler devam ediyor.