Genel

Ömer Çelik'in Açıklamaları Emekliyi Tatmin Etmedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına zam çalışmaları sürüyor dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "2024 emekliler yılı olacak" demişti.

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli aylığına yapılacak zam konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Çelik, "En düşük emekli aylığına zam konusunda çalışmalar sürüyor. Karar verilmiş değil. 'Şu zamana yetişir mi?' diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP'nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Önal: "Ya Emeklinin İtibarı?"

Bu açıklama emekliyi tatmin etmediği gibi Disk Emekli-Sen Osmaniye İl Başkanı Metin Önal sert ifadeler kullanarak cevap verdi: "Emeklilerin yerel seçimlerde ne yapabileceklerinigören iktidar şimdi de emekli ile resmen oynuyor. Sene başında umut verip emekli yılı ilan eden Cumhur Başkanı Erdoğan sessizliğini koruyor. emekliler sizden 3 kuruş para istemiyor. emekliler yıllların emeğinin karşışığını istiyorlar. Her türlü lüks  harcamaya "itibardan tasarruf olmaz" diyen erdoğan emeklinin itibarı ile oynamaya devam ediyor. Buradan sesleniyorum. emeklinin itibarı ile oynamayın. emekli sizden alacağını istiyor. Bugün yarın diyerek oyalama stratejisi emekliler tarafından hiçte hoş karşılanmıyor."   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan edip artışların aynı oranda olacağını ve hiç bir emeklinin mağdur edilmeyeceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "2024 emekliler yılı" açıklaması

Sene başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2024 emekliler yılı olacak" diyerek emeklilere yönelik önemli adımlar atılacağının sinyalini vermişti. Bu açıklama, emeklilerin umutlarını artırmıştı. Ama görülüyor ki yine beklenen olmayacak. 

Emeklilerin beklentileri artıyor

Emekli vatandaşlar, yapılacak zamlarla birlikte ekonomik olarak biraz daha rahatlamayı umuyor. Hükümetin, en düşük emekli aylığına yapılacak zam konusunda nasıl bir adım atacağı merakla beklenirken, bu adımın ne zaman hayata geçirileceği konusunda belirsizlik sürüyor. Ancak, hükümetin bu konuda toplumun her kesiminin yanında olma taahhüdü, emeklilere pek inandırıcı gelmiyor.

"Artık Yeter"

En düşük ev kirasının 10 bin lira olduğu Osmaniye'de yaşamak için sadece günlük bir ekmek bile alsa geçinmenin imkansız olduğunu belirten Disk emekli-Sen Osmaniye İl başkanı Metin Önal "artık yeter, bu oyalama taktikleri canımıza tak etti. Biz sizden sadece yıllarca ödediğimiz paramızı geri taksitle istiyoruz. Onu da bölük pörçük edip vermemek için birn bir türlü oyalama yöneti uyguluyorsunuz. Buradan emekli arkadaşlarıma sesleniyorum. susmayın. Direnin ve Semndikal faaliyetlere katılıp sesinizi çıkarın. Biz ses çıkarmadığımız sürece bunlar bizim sırtuımıza binmeye devam edecekler" dedi.