Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Şehitler İçin Anma Töreni

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit düşen askerlerin anısına yönelik önemli bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Bu akşam saatlerinde Tunceli ilimizin Ovacık ilçesinde görevleri esnasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan kahraman askerlerimizin şehadet haberini teessürle öğrendim" ifadelerine yer verdi.

Bakan Tekin, Maarif ailesi olarak şehitlerin hatıralarını yaşatmanın, onlara minnet göstermenin ve öğrencilere vatan sevgisini aşılamanın önemine dikkat çekti. Bu doğrultuda, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk günü olan 9 Eylül 2024 tarihinde, Bakanlığa bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında, bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

Bakan Tekin açıklamasında, "Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun" diyerek, şehitlerin anısına olan saygıyı ve minnettarlığı ifade etti. Eğitim kurumlarındaki bu anma töreni, öğrencilerin milli duygularını pekiştirmek ve vatan sevgisini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilecek