Ekonomi

Merkez Bankası Rezervleri Tarihi Rekor Kırdı

Merkez Bankası'nın rezervleri tarihi rekor kırarak 140,1 milyar dolara ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, brüt döviz rezervleri 93,2 milyar dolara yükselerek 2 milyar 236 milyon dolarlık artış gösterdi.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervleri, mayıs sonundan bu yana devam eden artışını sürdürerek 140,1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

1 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 656 milyon dolarlık artış gösteren TCMB toplam rezervleri, 136,5 milyar dolardan bu rekora ulaştı.1 Aralık itibarıyla brüt döviz rezervleri 93,2 milyar dolara yükselerek 2 milyar 236 milyon dolarlık bir artış kaydetti. Altın rezervleri ise aynı dönemde 1 milyar 420 milyon dolarlık bir artışla 46,9 milyar dolara çıktı. Toplam rezervlerde mayıs sonundan bu yana yaşanan artış yüzde 42,3'e denk gelen 41,7 milyar doları buldu.

Merkez Bankası'nın rezerv artışı, ekonomideki dengelenme ve güvenin artışına işaret ederken, 1 Aralık tarihli veriler, ekonomik istikrarın devam ettiğini gösteriyor.