Ekonomi

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 51 İlde 865 Arsayı Satışa Çıkarıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelinde 51 ilde 865 muhtelif arsayı avantajlı koşullarla satışa sunuyor.

Abone Ol

Satışa çıkarılan arsalar, %25 peşin ödeme ve 24 ay vade ile alıcılarını bekliyor. Peşin ödemelerde ise %20 indirim avantajı sunuluyor. Müzayedeler 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde saat 10.30'da gerçekleştirilecek ve online katılım da mümkün olacak.

Özellikle ev ve iş yeri yapmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunan bu kampanya kapsamında İstanbul'da 31, Ankara'da 37, Malatya'da 139, Mardin'de 16, Samsun'da 113 ve Şanlıurfa'da 119 muhtelif arsa satışa çıkacak. Katılım için başvurular başlamış durumda.

Açık artırmalar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Konferans Salonu'nda ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacak. İnternetten de emlakmuzayede.com.tr adresi üzerinden teklif verilebilecek.

Açık Artırma Tarihleri

  • 09 Temmuz 2024: Adana, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Isparta, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.
  • 10 Temmuz 2024: Afyonkarahisar, Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Samsun.
  • 11 Temmuz 2024: Malatya, Mardin, Şanlıurfa.

Vatandaşların Görüşleri

Kampanyaya büyük ilgi gösteren vatandaşlar, bu fırsattan yararlanmak istediklerini belirtiyorlar. Halit Çelen, "Yeni işyeri veya ev almak isteyenler için çok önemli bir fırsat. Ben de Ankara'da yaşıyorum ve bu kampanyadan yararlanmak istiyorum" dedi.

İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan Gökhan Kara ise, "Doğduğumuz topraklara yatırım yapma isteğimiz var. Şanlıurfa'ya yatırım yapmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya'dan arsa almak isteyen Ayten Tüylüoğlu, "Kentsel Dönüşüm Başkanlığının bu projesi çok değerli. Çok avantajlı ödemeler var" diye konuştu.

Ayrıca, İstanbul'da yatırım amaçlı arsa almak isteyen Akgül Acar, "Yüzde 25 peşin, 24 ay vade ile çok hesaplı ve karlı bir yatırım olacak" dedi.

Osmaniye'den Gelen Talepler

Osmaniye'de yaşayan vatandaşlar da bu kampanyaya yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle şehir merkezindeki arsalar büyük talep görüyor. Müzayedeye katılmak isteyenler, peşin ödeme ve vade seçeneklerini avantajlı bulduklarını belirtiyorlar. Osmaniye'de işyeri veya ev yapmak isteyenler, kampanyanın sunduğu fırsatlardan yararlanmak için başvurularını yapmaya başladılar.

Bu önemli kampanya, yeni işyeri veya ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. 51 ildeki 865 arsa, yatırım yapmak isteyenler için cazip koşullarla satışa çıkarılıyor.