Eğitim

Kayasuyu İlkokulunda İlköğretim Haftası ve Mevlid-i Nebi Coşkusu

Osmaniye'nin Kayasuyu Köyü İlkokulu'nda, öğretmenler ve idareciler tarafından titizlikle hazırlanan İlköğretim Haftası ve Mevlid-i Nebi programı büyük ilgi gördü.

Abone Ol

Kayasuyu Köyü İlkokulu'nda düzenlenen Mevlid-i Nebi ve İlköğretim Haftası kutlama programı, öğrenci velileri ve misafirlerin yoğun ilgisini çekti. Etkinlik, okul müdürü Selim Yiğit'in açılış konuşması ve günün anlam ve önemine dair çeşitli aktivitelerle renklendi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasında Müdür Yiğit, "Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza ve programımıza katılan siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum," diyerek benzer etkinliklerin yıl boyunca süreceğini belirtti.

Ayrıca, velilerin evde çocuklarıyla daha etkili iletişim kurabilmesi amacıyla bir Aile Eğitimi Kursu düzenlemek istediklerini duyurdu.

Mevlid-i Nebi’nin Anlamı Vurgulandı

Programda günün anlam ve önemine dair şiirler okunurken, Yenigün Ortaokulu Müdürü Mustafa Baraklı, Mevlid-i Nebi'nin anlamını vurgulayan bir konuşma yaptı. Peygamber sevgisinin ve Peygamberimizin çocuklara olan sevgisinin örneklerle anlatıldığı konuşma, büyük beğeni topladı.

"Can Öğretmenim" Şiiri Büyük Beğeni Kazandı

Kadirli 7 Mart Kültür Merkezi Derneği Başkanı ve araştırmacı-yazar Celil Çınkır'ın yazdığı "Can Öğretmenim" adlı şiir, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi ve alkış topladı. Dördüncü sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine takdim edilen "Hoş geldiniz" çiçeği ise törene sıcak bir hava kattı.

Renkli Yarışmalar ve Kitap Hediyeleri

Programın sonunda veliler ve öğrencilerin oluşturduğu takımların katıldığı eğlenceli yarışmalar, izleyicilerden tam not aldı. Yarışma sonunda kazananlara kitap hediye edilirken, tüm misafirlere hatıra olarak hazırlanan kitapçıklar dağıtıldı. Misafirler, etkinliği çok beğendiklerini belirterek organizasyonun devamını beklediklerini ifade ettiler.

Program, hatıra fotoğrafları ile sona erdi.