Genel

Kahramanmaraş Valiliği'nden Depremzedelere Borçlandırma Başvurusu İçin Son Tarih Açıklaması

Kahramanmaraş Valiliği, 6 Şubat 2023 tarihli depremler sonrası konut hakkı kazanan depremzedelere yönelik borçlandırma işlemleri için son başvuru tarihini açıkladı.

Abone Ol

Valilik, 60 günlük yasal sürenin son gününün 10 Ağustos 2024 olduğunu duyurdu.

Kahramanmaraş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 7269 sayılı kanun çerçevesinde konut hakkı kazanan vatandaşların borçlandırma işlemlerine ilişkin detaylar paylaşıldı. Açıklamada, 29 Şubat 2024 tarihinde başlayan borçlandırma işlemlerinin, 12 Haziran-10 Ağustos 2024 tarihleri arasında devam edeceği belirtildi. Bu süre zarfında borçlandırma işlemini tamamlamayan hak sahiplerinin haklarının sona ereceği ifade edildi.

Valilik açıklamasında, “06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen ve 7269 sayılı kanun çerçevesinde hak sahibi kabul edilen vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemleri 29 Şubat tarihinde başlamıştır. 12 Haziran-10 Ağustos 2024 tarihlerinde borçlandırma ilanına geçilmiştir ve bu tarihlerde borçlandırma işlemi yapılmaz ise hak sahipliğinin sona ereceği ilan edilmiştir. 7269 sayılı kanunun 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürenin son günü olan 10 Ağustos 2024 tarihine kadar borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir” denildi.

Borçlandırma işlemleri için başvurular, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğü’ne, diğer ilçelerde ilçe kaymakamlıklarına ve il dışında bulunan hak sahipleri için ise bulundukları ilin AFAD İl Müdürlüğü’ne şahsen veya kanuni vekilleri aracılığıyla yapılması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların, borçlandırma işlemlerini zamanında tamamlamaları önemle duyuruldu.