Genel

İsrail Medyası: Hamas Suikasti ve Türkiye'ye Yönelik Tehditler

İsrail'in Shin Bet Başkanı, Katar ve Türkiye'deki Hamas yetkililerine suikast düzenleneceğini açıklamış, ardından Beyrut'ta Hamas yöneticisi Salih El Aruri'ye düzenlenen İHA saldırısında Aruri ve 6 kişi hayatını kaybetmiştir. İsrail medyası, sıradaki hedeflerin İsmail Heniyye ve Halid Meşal olduğunu belirleyerek Türkiye'yi tehdit etmiştir.

Abone Ol


İsrail'in yerli istihbarat servisi Shin Bet'in Başkanı Ronan Bar, son günlerde açıkça Katar ve Türkiye'deki üst düzey Hamas yetkililerine suikast düzenleneceği talimatını Başbakan Binyamin Netanyahu'dan aldığını belirtmişti. Bu tehditlerin ardından İsrail, Beyrut'ta Hamas yöneticisi Salih El Aruri'ye düzenlenen İHA saldırısıyla suikastlara başladı. Aruri'nin ölümü Hamas tarafından doğrulandı.

İsrail'in NewsIL adlı haber kanalı ise sıradaki hedeflerin İsmail Heniyye ve Halid Meşal olduğunu açıkladı ve bir kez daha suikastlar için Türkiye'yi işaret etti. Türkiye, daha önce Shin Bet Başkanı'nın tehditlerine sert bir yanıt vermiş ve yasa dışı faaliyetlere karışılması durumunda ciddi sonuçlar olacağını bildirmişti.

Bu gelişmelerin yaşandığı günlerde MİT, İstanbul merkezli 8 ilde Mossad adına casusluk yapan yabancı uyruklulara yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 34 şüpheli, Türkiye'deki Filistinliler ve İsrail karşıtı aktivistlere karşı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle yakalandı.

Türkiye-İsrail ilişkileri bu tehdit ve suikast girişimleriyle bir kez daha gerilirken, uluslararası toplum da gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.