Genel

Irak'ın Kuzeyindeki Terör Saldırısında 6 Türk Askeri Şehit Oldu, 1 Asker Yaralandı

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 6 Türk askeri şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, teröristlerin kaçış istikametlerine yönelik düzenlenen ani hava harekâtıyla 7 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Detaylar:

  • Irak'ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda 6 Türk askeri şehit oldu, 1 asker yaralandı.
  • Milli Savunma Bakanlığı, hedeflere yönelik düzenlenen ani hava harekâtı sonucunda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
  • Yaralanan 4 askerden 3'ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Operasyonlar devam etmekte.
  • Şehitler için yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.
  • Şehit düşen askerlerden Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca'nın Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Cenaze töreni ailesinin kararına bırakıldı.

Bu trajik olay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesindeki zorlukları ve fedakarlıkları bir kez daha gündeme getirirken, ülke genelinde derin bir üzüntü yaratmış durumda.