Genel

Irak'ın Kuzeyinde Hava Harekatı: 20 Terör Hedefi İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatında toplam 20 terör hedefinin imha edildiğini açıkladı.

Abone Ol

Harekat, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye’ye ve Türk güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını önlemek amacıyla yapıldı.

MSB'nin yaptığı açıklamada, harekatın Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi. Hedef alınan bölgelerde, terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak, depo ve diğer tesislerden oluşan 20 hedefin imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada, “İcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir,” denildi. Ayrıca, harekatın masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ile çevrenin zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Harekat sırasında yerli ve milli mühimmatların kullanıldığı, teröristlerin etkisiz hale getirildiği ve hedeflerin başarıyla imha edildiği bilgisi verildi.

Bu harekat, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve bölgedeki güvenlik stratejilerini sürdürülebilir kılma hedefini bir kez daha ortaya koydu.